Despre

Filiala Județeană Bacau a Asociației Comunelor din România este înființată în anul 2008, înscrisă în Registrul asociațiilor și fundațiilor nr.80/199/2008 avand cod înregistrare CIF 34665904. Scopul infiintarii este realizarea unei stranse unități între membrii săi pentru a promova principiile prevăzute în Carta europeană a autonomiei locale și anume încheierea de acorduri în domeniul administrativ. Asociația are sediul in localitatea Saucesti, str.Moraritei, nr.5, Judet Bacau.

Directia de Audit Public Intern din cadrul Filialei Județene Bacau a Asociației Comunelor din România a fost infiintata in anul 2018 avand in componenta un numar de 31 UAT-ri din cele 57 UAT-ri membre ale Filialei Județene Bacau a Asociației Comunelor din România.

Aceasta funcţionează în subordinea directă a președintelui Filialei Județene Bacau a Asociației Comunelor din România (sub aspect administrativ-organizatoric), exercitând o funcţie distinctă şi independentă de activităţile entităților partenere și raportează conducătorilor entității partenere în legătură cu planificarea, realizarea misiunilor de audit și comunicarea exclusivă a rezultatelor.